Filmfestivalen visar film på Pedagogen

Nyhet: 2012-12-18

När Göteborg International Film Festival expanderar från 17 till 23 visningssalonger under 36:e upplagan av festivalen i början av 2013 blir Kjell Härnqvistsalen på Pedagogen en av de nya salongerna.

I Pedagogens A-hus kommer festivalen att märkas på flera vis. Under festivalperioden kommer Kjell Härnqvistsalen att fungera som sedvanlig undervisningslokal under förmiddagarna för att mellan klockan 13 och 23 fungera som biosalong. Filmfestivalen hyr Kjell Härnqvistsalen under perioden 25 januari och 4 februari.
- Filmfestivalen kommer att märkas genom att vi flaggar utanför Pedagogen, sätter upp filmfestivalvepor och genom en informationsdisk, bland annat med möjlighet att köpa biljetter i entrén, säger Mikael Fellenius, VD på Filmfestivalen.
- Pedagogen har ett perfekt läge längs vårt nya stråk mellan Järntorget och Stora Teatern, vår andra knutpunkt utöver Draken vid Järntorget. Dessutom är det viktigt att finnas där studenterna finns, en viktig målgrupp för oss, säger han.

Uppgraderas permanent

För att fungera som biosalong uppgraderas Kjell Härnqvistsalen permanent bland annat med en ny digital filmprojektor, finansierad av Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur. Göteborg International Film Festival kommer under filmveckan därutöver att utrusta salen med bland annat en större filmduk.
- Vi gläder oss åt att samarbeta med Göteborg International Film Festival. Filmfestivalen är ett av de arrangemang som profilerar staden och som stärker vår synlighet nationellt och internationellt, säger Roger Säljö, dekan vid Utbildningsvetenskapliga fakulteten.
- Pedagogen erbjuder bland annat en inbjudande blandning av modern arkitektur i en anrik och originell byggnad mitt i stadens hjärta. Både vi anställda och studenter delar gärna med oss av våra vackra omgivningar med ett kulturarrangemang av denna dignitet. Vi hälsar gäster från när och fjärran välkomna i våra lokaler och vi ser fram emot den fläkt av internationell filmkonst som vi blir del av, säger han.

En av de större

2013 års filmfestival avlöper mellan 25 januari och 4 februari. Med utökningen av antalet salonger ökar totalantalet biljetter från 205 000 år 2012 till 250 000 för 2013.
Utöver Pedagogen är Sjöströmsalen i Artisten, Stora Teatern, Stenhammarsalen, Frölunda Kulturhus och återigen Folkteatern nya salonger. Kjell Härnqvistsalen blir en av de större filmsalongerna med sina 300 platser.
Sedan tidigare är bland annat Handelshögskolan och Chalmers arenor för filmfestivalen.