Digitalt kreativa på Göteborgs universitet

Nyhet: 2012-03-01

Människor som tänker annorlunda, gör coola saker, som inspirerar sin omvärld och som vågar tro på sina idéer. I en listning av det digitala Sveriges mest kreativa personer placerar sig tre anställda vid Göteborgs universitet på listan, alla med koppling till Utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Det är tidskriften Internetworld som gör listningen av det digitala Sveriges mest kreativa krafter, att hålla ögonen på och inspireras av.
Dessa tre på listan finns vid Göteborgs universitet, med åtföljande motivation av tidskriften:

Christopher Kullenberg, doktorand vid institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori och medlem i The Learning and Media Technology Studio, LETStudio, styrkeområdet som koordineras från Utbildningsvetenskapliga fakulteten:
”Forskaren och nätaktivisten Christopher Kullenberg var en av personerna som med hjälp av gamla modem skapade uppkopplingspunkter till internet i Egypten, när Mubarakregimen hade stängt ner nätet i hela landet. Han är medlem i Telecomix och Juliagruppen och är en efterfrågad expert världen över för sitt arbete för ett fritt internet. Han är också doktorand vid Göteborgs universitet”.

Alexandra Weilenmann, docent vid institutionen för tillämpad informationsteknologi och knuten till forskningsmiljön LinCS:
”Hur förändras vi av mobilsamhället? Alexandra Weilenmann har studerat mobil teknik sedan slutet av 1990-talet och fokuserar på hur vi använder tekniken i olika sammanhang, till exempel hur yngre och äldre personer förhåller sig till sin mobiltelefon. Hennes forskningsresultat används av både forskarsamhället och mobilbranschen, samtidigt som hon ofta tillfrågas som expert".

Jonas Linderoth, docent vid institutionen för pedagogik, kommunikation och lärande och knuten till forskningsmiljön LinCS:
”Spelens roll inom utbildning och i rollspel är Jonas Linderoths område. Hur speldesignen påverkar vad och hur du lär dig saker från spelet är hans senaste fördjupningsområde. En tes går ut på att processen att bygga upp en karaktär under lång tid i ett spel kan främja inlärning, snarare än att bli skicklig på själva spelet”.

Läs mer här (Internetworld) >>